Bešumna odvodnja otpadnih voda

Objavljeno:
Dario Križanac
Autor Dario Križanac

Vargokal 3S cijevi proizvode se od polimera polipropilena (PP) s dodatkom mineralnog punila (MF). Osnovna primjena cijevi je odvodnja otpadnih voda za stambenu i industrijsku uporabu.

Cijev je proizvedena sa integrira­nim naglavkom za spajanje, odli­kuje se kompaktnom višeslojnom stjenkom, a isporučuje sa odgovaraju­ćom brtvom za spajanje. Stjenka cijevi izrađena je iz tri sloja, vanjski i unutarnji sloj izrađeni su od čistog PP-a, a srednji sloj sa dodatkom mineralnog punila. Vanjski sloj cijevi sive boje RAL 7037, a unutarnji sloj cijevi je bijele boje RAL 9003.

Debljina stjenke Vargokal 3S troslojnih cijevi je identična kao debljina stjenke Vargokal 3S jednoslojnih cijevi.  Prilikom prolaska medija kroz cijev, iako imaju istu debljinu stjenke, Vargokal 3S cijevi emitiraju manje buke u odnosu na Vargokal 3S cijevi. To je zasluga srednjeg sloja koji se sastoji od mineralnog punila koje ima svojstvo dobrog upijanja zvu­ka, a ujedno daje cijevi i veću obodnu krutost od klasične jednoslojne PP cijevi.

Vargokal 3S cijevi vezane su za normu HRN EN 1451-1 koja specificira zahtije­vane mehaničke i fizikalne karakteristike za cijevi i spojne dijelove proizvedene iz PP-a u području odvodnje onečišćenih i otpadnih voda unutar građevinskih konstrukcija.  Uz cijevi isporučuju se i pripadajući spojni dijelovi u odgovarajućim dimen­zijama.   

Prijavi se na newsletter

Najnovije vijesti i proizvodi stižu na tvoju adresu
loading ...