Inovativna i učinkovita rješenja predaje topline

Objavljeno:
Dario Križanac
Autor Dario Križanac

T6 definira se kao najprodavaniji europski radijator sa srednjim priključkom poštujući standarde glede projektiranja, montaže i rada grijanja.

Prednosti kao što su varijabilnost strane, pričvršćenja, veličine priključaka i tipova te savršena predmontaža u jednakoj mjeri ostavljaju dojam na projektante grijanja i instalatere, dok s druge strane velike uštede u potrošnji energije oduševljavaju korisnike prostora. Osim toga fleksibilna podna grijanja Floortec tvrtke „Vogel & Noot“ s jamstvom perfekcije cjelokupnog sustava i radijatori naprednog dizajna stavljaju naglasak na skladno i moderno oblikovanje prostora.

Učinkovitost i dizajn

Radijator T6 tvrtke „Vogel & Noot“ sa srednjim priključkom pokazuje izvrsne rezultate glede performansi grijanja. Radijator je nositelj oznake kvalitete ECO, jer u odnosu na člankaste radijatore u prosjeku osigurava najmanje 8 % pa sve do 15 % ušteda koje u ekstremnim slučajevima mogu iznositi i do 40 %. Što se tiče estetike, sve je na svome mjestu: njegov elegantni dizajn i dodatna mogućnost dizajnerske ravne površine savršeno su usklađeni s povećanim zahtjevima suvremenog uređenja stana. Bogati izbor RAL i sanitetskih boja zadovoljit će svačiji ukus prilikom uređenja prostora. Izvanredna lakoća čišćenja zahvaljujući visokokvalitetnoj ravnoj površini zadovoljava visoke higijenske zahtjeve. Kompatibilni sa svim izvorima energije

Napredna ECO tehnologija radijatora T6 sa srednjim priključcima omogućava i do 10 % nižu polaznu temperaturu bez ikakvog gubitka na udobnosti. Osim toga se radijatore koji posjeduju oznaku kvalitete ECO, može ekonomski i ekološki odlično koristiti u ogromnom rasponu od 90°C do 40°C sa svakim izvorom energije (od ulja za loženje, preko peleta pa sve do solarne i geotermalne energije). Glede izvedbe ventila radijatori T6 tvrtke „Vogel & Noot“ opremljeni su već tvornički prednamještenim ventilskim ulošcima, što omogućava optimalno hidrauličko balansiranje te uštedu vremena i rada instalateru grijanja, odnosno u radu uštedu energije do 6 %!

T6 je 100 % kompatibilan s toplinskom crpkom

Korištenje topline zemlje i istovremeno poboljšanje standarda izolacije doveli su kako u sektoru novogradnje, tako i u sektoru sanacije starih objekata do potpuno novog vrednovanja situacije. Potreba za toplinom grijanja drastično pada, a i prosječne temperature sustava su postale mnogo niže. Sve to zahtijeva sustav predaje topline kojemu je dostatna polazna temperatura do 40°C i koji osim troškovne učinkovitosti i ekološke neškodljivosti u radu i prilikom montaže osigurava sveobuhvatnu termičku udobnost u prostorijama: radijator T6 tvrtke „Vogel & Noot“ sa srednjim priključkom s oznakom kvalitete ECO ispunjava ove zahtjeve: visoka standardna snaga, niske temperature polaza uz prihvatljive protoke i estetiku prostora zahvaljujući neupadljivim dimenzijama.

Potvrđeno na testnom uzorku

Kako bi se demonstrirala prikladnost suvremenih pločastih radijatora tvrtke „Vogel & Noot” s nisko temperaturnim izvorima grijanja kao što je toplinska crpka, iskorištena je dobro izolirana niskoenergetska kuća u Austriji. Rezultati su pokazali da što su polazne temperature niže, to učinkovitije radi toplinska crpka i viši je godišnji koeficijent učinkovitosti koji izražava odnos između dovedene energije (struja) i dobivene energije. U konkretnom se slučaju s polaznom temperaturom od 55° postiže godišnji koeficijent učinkovitosti od 3,6, dok se pri polaznoj temperaturi od 45° C uspjelo prekoračiti vrijednost od 4. Ova vrijednost mjerodavna je za mnoge poticaje. Pri padu na 40° C godišnji koeficijent učinka još se jednom poboljšava na 4,4! Osim toga se u usporedbi pokazalo da na primjer spuštanje s 45° C na 35° C jedva da ima nekakav učinak na godišnji koeficijent učinka, upravo stoga što trend jednoznačno ide u smjeru toplinskih crpki s integriranim zagrijavanjem vode.

Prijavi se na newsletter

Najnovije vijesti i proizvodi stižu na tvoju adresu
loading ...