Mali dodaci za kupaonicu

Objavljeno:
Dario Križanac
Autor Dario Križanac

Držači za sapun i četkice za zube, vješalice, prostirke, police i razne druge male ali korisne stvari neizostavne su u svakoj kupaonici. Kupaonica nije kompletna dok se u nju ne dodaju svi ovi mali detalji koji život u kupaonici čine lakšim.

Funkcionalnu kupaonicu teško možemo zamisliti bez svih onih sitnih stvarčica koje olakšavaju obavljanje svakodnevne aktivnosti u kupaonici. Uz praktičnost, koja je na prvom mjestu, mali dodaci za kupaonicu idealno su rješenje za osvježavanje izgleda kupaonice. Želite li u kupaonici nešto promijeniti, kupite komplet kupaonske galanterije koji uključuje posudicu za sapun, stalak za četkice za zube i držač za WC-papir. Kupaonica ne mora doživjeti veliku rekonstrukciju koja uključuje kompletno mijenjanje kupaonskih elemenata ili bojenje zidova kako bi izgledala drugačije. Ne morate se upuštati u velike financijske izdatke kako bi kupaonica dobila dodatnu svježinu, već uz pomoć malih stvari promijenite izgled prostora. Svi ti mali, ali neophodni predmeti dio su svake kupaonice i kao takvi su nam potrebni. Odabrati onaj pravi komplet, koji će se najbolje uklopiti u cjelinu, nešto je teža stvar. Ako ste odlučni i unaprijed znate što želite, cijela priča postaje daleko jednostavnija.

Galanterija čini zasebnu skupinu manjih kupaonskih proizvoda pa je ponekad njezina važnost za cjelokupni dojam prostora zanemarena. Izbor kupaonske galanterije toliko je velik da je zaista teško donijeti odluku. Različiti oblici, dizajn, boje i materijali vrlo su upečatljivi i posebni. Pravilan odabir kupaonske galanterije unijet će u prostor željenu svježinu i na taj način uljepšati cijeli prostor. Vrijeme i trud, ali i novac uložen u novu malu investiciju, zasigurno će se isplatiti. Ako je kupaonica jednostavno i skromno uređena bez velikih dizajnerskih odmaka, s potpuno nenametljivim detaljima, nećete pogriješiti. Ako ste ipak spremni za nešto drastičnije promijene, malo odvažniji detalji u boji napravit će mali odmak u uređenju prostora. Iako nije riječ o drastičnim preinakama u konačnom izgledu, kupaonička galanterija uvelike može promijeniti izgled i opći dojam kupaonice. Što se tiče materijala, staklene posude znatno je teže održavati, nego one plastične ili kromirane pa tu kod izbora valja pripaziti.

Također, treba misliti i na postojeći izgled kupaonice i koje su boje u prostoru dominantne. Veliki kontrasti su mogući, pogotovo ako je riječ o bijelim ili bež varijantama kupaonica. Ako u kupaonici prevladavaju žarke boje, bolje je odabrati bijelu, kromiranu ili bež kupaonsku galanteriju. Imate li malu djecu, vesele i raznobojne posudice za sapun ili držač za WC-papir dodatno mogu razigrati udobnu atmosferu, ali i mališanima još više približiti svijet kupaonice. Imate li dovoljno prostora na policama ili u ormarima, posebne dječje posudice za četkice za zube također će biti zabavne. U konačnici, kupaonica će reflektirati sve dijelove i kao takva će tvoriti cjelinu spremnu za divljenje. Uz pomoć malih dodataka i promjena, prostor može zračiti sasvim novom, dakako boljom atmosferom.

Prijavi se na newsletter

Najnovije vijesti i proizvodi stižu na tvoju adresu
loading ...