Razigrane pločice za dječje kupaonice

Objavljeno:
Dario Križanac
Autor Dario Križanac

Postoje mnogi načini na koje najmlađim članovima obitelji možete osigurati maštovito i inspirativno okruženje u domu.

Kada je riječ o kupaonici za djecu sigurnost i funkcionalnost su svakako najvažnije stavke. Ono što dječjim kupaonicam daje poseban, razigran ugođaj su vesele boje i oblici kupaoničkih elemenata. Mnoga se djeca ne vole kupati ili boraviti u kupaonici. Prilagodite li atmosferu te prostorije njihovoj dobi, možda promijenite taj negativan stav. Voda i igre vodom zanimljive su većini pa bi prikladno uređenje kupaonice moglo djetetu omogućiti da kroz igru i istraživanje obavi sve što se od njega tamo očekuje.

Najmlađi ne razumiju pojmove poput higijene, sigurnosti i kvalitete. Njima je važno da prostorija u kojoj borave bude vesela i bogata sadržajem, da omogućava bilo koji oblik njima zanimljive aktivnosti te da se u njoj osjećaju ugodno. Pokušajte na kupaonicu gledati očima djeteta. Boje su prvi i najvažniji dio uređenja prostora podređenog djeci. Već kao dojenče, dijete reagira na jake boje, šarene oblike i različite teksture. Okružite li ga već u ranoj dobi umjerenom količinom takvih poticaja, u njemu ćete probuditi znatiželju, a time i pomoći njegovom intelektualnom razvoju.

S druge strane, kontinuirana izloženost jakim i blještavim bojama mogla bi imati sasvim suprotno djelovanje, pa se najbolje odlučiti na smireniju pozadinu na kojoj će se isticati mnogi šareni detalji. Nijanse plave zahvalan su izbor – prikladne za kupaonicu, primjenjive u raznim temama, djeluju smirujuće i osvježavajuće. Plave kupaonice možete obogatiti unošenjem vedrih i toplih boja, poput žute, žutozelene ili jarko ružičaste. Kupaonice s mnogo živih boja gotovo su uvijek privlačne djeci, ali što kad je kupaonica namijenjena djeci već ranije uređena u tamnim bojama? Tada u kupaonicu treba unijeti što više živih detalja, uzoraka te zanimljivih uporabnih predmeta. 

Prijavi se na newsletter

Najnovije vijesti i proizvodi stižu na tvoju adresu
loading ...