Savjeti za grijanje i ventilaciju u kupaonicama

Objavljeno:
Dario Križanac
Autor Dario Križanac

Mokra koža je posebno osjetljiva na pad temperature, stoga su grijanje i ventilacija od temeljnog značaja ukoliko želite vrijeme provedeno u kupaonici, posebno tijekom hladnijih zimskih mjeseci, učiniti ugodnim dijelom svoje svakodnevice.

Ništa ne narušava užitak tople kupke ili tuširanja više od ulaska u hladnu prostoriju ili brisanja vlažnim ručnikom. Mokra koža je posebno osjetljiva na pad temperature, stoga su grijanje i ventilacija od temeljnog značaja ukoliko želite vrijeme provedeno u kupaonici, posebno tijekom hladnijih zimskih mjeseci, učiniti ugodnim dijelom svoje svakodnevice.

Radijatori su najjednostavniji i najrašireniji način zagrijavanja jer se gotovo i ne trebaju održavati. Većina kupaonica zagrijava se radijatorima povezanim sa sistemom centralnog grijanja ili grijačem vode. Radijatori s rebrima djelotvorno griju i dobro se uklapaju u kupaonice klasičnog izgleda. Također je moguće ugraditi uljne radijatore koji se napajaju strujom u vrijeme jeftinije tarife.  

Grijanje koje štedi prostor  

Radijator ili grijani stalak za ručnike na zidu poneka zauzima prostor koji bi se mogao iskoristiti za dodatnu sanitarnu opremu ili odlaganje stvari. Danas se na tržištu mogu naći neupadljive dvonamjenske grijalice koje mogu stati i u najmanji prostor – zidna grijalica, zagrijana polica i sl. U kupaonicama je potrebno odlično prozračivanje jer su izolacija i prozori s dvostrukim staklima tako djelotvorni da vlažan zrak nastao vrućom kupkom ili tuširanjem nema gdje otići. Vlaga se zato kondenzira na zidovima i podstiče stvaranje plijesni, ali i trunjenje tkanina i odlijepljivanje tapeta. Ugrađivanje ventilatora na vanjski zid jednostavan je način brzog izbacivanja vlage iz prostorije i sprječavanja kondenziranja vode.

3220a2c8-2b89-4eec-9800-23fcd44c5831

Prijavi se na newsletter

Najnovije vijesti i proizvodi stižu na tvoju adresu
loading ...