Sobni kamini na pelet

Objavljeno:
Dario Križanac
Autor Dario Križanac

Pelet je stisnuta piljevina, drugim riječima, komprimirana vlakna drveta s jako malom količinom vode, koja daju iznimnu učinkovitost prilikom grijanja. Budući da mu je osnovni sastojak drvo, točnije prešana piljevina i drvni ostaci, pelet se ubraja u ekološka goriva.

U posljednje vrijeme sve više ljudi odlučuje se za korištenje drveta kao najjeftinijeg energenta za grijanje. Ipak, glavni nedostatak drveta jeste to što njegova priprema za skladištenje i loženje iziskuje mnogo fizičkog napora. Stalno cijepanje, spremanje ogrjeva i održavanje vatre može postati gnjavaža. No, postoji i alternativa koja je ne samo praktična, već i ekonomična i ekološki prihvatljiva, a to je grijanje na pelet.

Peći na pelet su sofisticirani uređaji koji pružaju ekološki prihvatljivu i jeftinu alternativu za grijanje vašeg doma. Grijanje na pelete daje vašem domu pravi prirodni ugođaj. Kroz prozirna vrata ložišta možete vidjeti prekrasan plamen. Upravljačka ploča omogućuje vam jednostavno upravljanje i podešavanje svih potrebnih parametara.  

Minitherm 8

Maksimalni efekat dobiva se ispuhivanjem toplog zraka u prostor. Jednostavna regulacija s mogućnošću programiranog paljenja i gašenja. Korisnik određuje zadanu vrijednost temperature u prostoru. Zagrijava do 60 kvadratnih metara stambenog prostora. Za nesmetan rad nije potreban kvalitetan dimnjak. Zbog malih dimenzija kao i neuvjetovanosti kvalitetom dimnjaka predstavlja idealno rješenje za stanove. Potrošnja peleta od 0,6 do 1,7 kg na sat.  

Centropelet Z6 i Z12

Pelet sobne peći CentroPelet Z8 i Z12 su toplozračne peći na drvene pelete namijenjene za grijanje prostorije zrakom uz pomoć ugrađenog ventilatora. Čelične su konstrukcije, modernog dizajna i visoke učinkovitosti. Isporučuju se s daljinskim upravljačem preko kojeg se može upravljati radom peći te odabrati tjedni program. Velika im je prednost jednostavno korištenje i održavanje te ugradnja (nema potrebe za radijatorima,cijevima…).  

Prijavi se na newsletter

Najnovije vijesti i proizvodi stižu na tvoju adresu
loading ...