Sve čari walk-in tuš kabina

Objavljeno:
Dario Križanac
Autor Dario Križanac

Tražite tuš koji će vašu kupaonicu učiniti većom i pružiti vam maksimalan komfor? Donosimo elegantno rješenje koje osvaja svijet. Walk-in tuševi dolaze u različitim dimenzijama zbog čega se mogu prilagoditi svakoj kupaonici.

Prema brojnim stranim i domaćim portalima za uređenje interijera, walk-in tuševi novi su hit u svijetu uređenja kupaonica i to s dobrim razlogom. Njihova prostranost, elegancija, jednostavna upotreba i održavanje, praktičnost te pristupačna cijena, samo su neki od razloga zbog kojih su ovi moderni tuševi sve češći “stanovnik” kupaonica. Dolaze u različitim dimenzijama zbog čega se mogu prilagoditi svakoj kupaonici, male prostore učinit će vizualno većim, dok će velike kupaonice pretvoriti u pravu opuštajuću oazu mira. Kako bi otkrili sve njihove prednosti u nastavku teksta donosimo sedam razloga zbog kojih biste svoj stari tuš ili kadu trebali zamijeniti novim tušem u ravnini poda.

1. Prostranost

Jedna od najvećih prednosti walk in tuševa svakako je prostranost. Po samoj svojoj prirodi riječ je o svojevrsnim ugradbenim tuševima koje možete oblikovati kako želite. S obzirom na to da nemaju pragove ni neke prepreke kao što imaju tuš kabine ili kade, čak i u malim kupaonicama ovaj tuš može izgledati graciozno i prostrano, a da pri tome vizualno ne smanji samu kupaonicu.

2. Praktični i jednostavni 

Sjećate li se kada ste zadnji put bezbrižno uživali u umirujućoj kupki? Vjerojatno ne, iako u svojoj kupaoni imate kadu. Ideja o bezbrižnom izležavanju većini nas padne na pamet jednom godišnje, ako i toliko. Zbog užurbanog načina života i nedostatka vremena, tuširanje je postala rutina za koju nerijetko imamo svega nekoliko minuta. To najčešće obavljamo tik prije izlaska iz stana te smo često brže izašli iz tuša nego što smo u njega ušli. Upravo nam tu mogućnost “brzinskog tuširanja” donose walk-in tuševi. Jednostavni su za ulazak, bez pragova i prepreka, a uz to najčešće dolaze s protukliznim podom zahvaljujući kojem ne moramo strahovati od padova.

3. Elegantno riješena odvodnja 

Vrlo elegantno rješenje za odvodnju u walk-in tuševima su kanalice. Radi se o ugradbenom sustavu odvodnje vode, a jednostavnost održavanja, prilagodljivost, kao i velik izbor dizajna pruža mu mogućnost implementacije u bilo koji prostor. Također, tuš kanalice dolaze s praktičnim umetkom za čišćenje kojeg jednostavno izvadite, isperete te ga čistog vratite natrag.

4. Lakše održavanje

Održavanje kupaonica prilično je dugotrajan posao. Iako su najčešće male, prilikom čišćenja u njima znamo provesti jako puno vremena. Da je tome tako pokazali su i rezultati istraživanja koji svjedoče kako tjedno na čišćenje izgubimo i do pet sati. Jedan od razloga upravo je čišćenje različitih oblika kada i tuš kabina koje su često nezgodne za održavanje. Za razliku od njih, zbog ravnog poda i fronti walk-in tuševe možete očistiti u svega nekoliko minuta. Sve što vam je potrebno su dvije krpe, jedna za pod i druga za fronte.

5. Vizualno atraktivni

Walk-in tuš kabine odišu minimalističkim dizajnom koji naglašava i rasterećuje prostor te mu unosi dašak svježine. Zbog otvorenih staklenih ploha i ravnog poda, odlična su optička varka za male kupaonice. Ako ste, pak, vlasnik veće kupaonice, ovakve tuš kabine mogu postati luksuzna središnja točka prostora.

6. Odličan izbor za starije i slabo pokretne osobe

Dok smo mladi, visoki pragovi na tuš kabinama ili kadama ne predstavljaju nam neki problem. No, što smo stariji takve radnje mogu postati zamorne, a ponekad i opasne zbog kliskih površina. Neovisno o tome razmišljate li o svojoj starosti ili dom dijelite sa starijom ili slabije pokretnom osobom, idealno rješenje ovog problema može biti upravo walk in tuš.

7. Idealni za vlasnike pasa

Brojni vlasnici pasa svakodnevno se susreću s problemom kupanja svojih dlakavaca, bilo da je riječ o jednostavnom pranju šapa ili kompletnom kupanju. Psi obično nisu oduševljeni idejom o ulasku u kadu. Dio problema leži u tome što se ne vole kupati, a dio u tome što im kada zbog svoje zatvorenosti i akustike stvara nelagodu.

Prijavi se na newsletter

Najnovije vijesti i proizvodi stižu na tvoju adresu
loading ...